Infoskriv 2 – Vinterkroken 2017

By | 5. May 2017

Vi vil først og fremst takke det gamle styret for en god jobb, og også ønske det nye velkommen. Forrige styreleder har enda ikke fått en blomst men dette er ikke glemt. Vi vil også takke alle dere i Vinterkroken for en fin dugnad på den første søndagen, vi håper torsdagen nå blir like bra da vi måtte avlyse mandagen på grunn av snøvær.

Det nye styret er allerede godt i gang og dette er det vi har startet å jobbe med:

Hvite dører:

Så over til noe litt mer alvorlig. Når det gjelder avstemming av å male dører eller ikke så har vi hørt at det er mye snakk rundt dette. Under det ekstraordinære møtet på lekeplassen så skulle vi stemme over dette. Da noen sa at det ikke gikk an å male teakdører så ville ikke flertallet stemme over dette før styret hadde undersøkt om det var mulig å male teak eller ikke. Det ble da også bestemt at dette skulle stemmes over på nytt ved årsmøtet. Det ble da meldt inn på normalt og lovlig vis til årsmøtet, hvor det også stod skrevet at vi hadde funnet ut at det ikke var noe problem å male på teak. Det er heller ingen voldsom prosess. En metode er at man kan vaske døren med rødsprit også eventuelt pusse litt før maling. Det ble også stemt flertall for hvite dører, så det blir det. Dette er også noe som vil bli utført av fagmenn på seksjonseier regning om det ikke er utført innen tidsfristen for malingen den 27 aug. 2017

Når dette er sagt så er det greit at folk har meninger om å male eller ikke male, men om du hadde formeninger så burde du lagt frem disse ved årsmøtet. En annen ting som ikke er greit er at man oppgir en privat e-post adresse uten samtykke ved et skriv man deler ut i boligsameiet. For å gjøre dette klart for alle så var dette hverken et skriv fra styret og heller ikke Jasdip. Som dere kanskje skjønner så hadde han heller ikke gitt sitt samtykke til å oppnevne han som en kontaktperson i denne saken.

Containere ved dugnaden.

Egentlig var det slik at det ikke skulle bestilles container til annet avfall enn hageavfall denne gangen, da det alltid kastes mye EL avfall og andre ting som ikke skal være der. Dette medfører bøter til sameiet, noe som er unødvendig når dette kun gjøres som en hyggelig gest for sameiet. Vi ville i år gi sameiet en siste sjanse og hang opp 6 x A4 ark med informasjon om dette på containeren. Det er dessverre slik at i år som alle andre år ble det kastet mye EL-avfall og kanskje også andre ting som ikke skulle kastes i containeren. Vi fikk tilbakemelding at det var en del ulovlige ting i dem. Det vil dermed si at styret ikke kommer til å bestille dette ved neste dugnad. Vi måtte også betale ekstra for en container ment til hageavfall da noen har kastet plank i den, dette går ikke som hageavfall. Det vil da si at ved neste dugnad bestiller vi kun containere for hageavfall.

Brann og brann utsyr:

Ved årsmøtet kom det opp spørsmål om brann utstyr og hva slags vi skal ha og om det er pålagt å ha brannslanger i asker. Vi har forhørt oss med Brannvesenet og dette er svaret vi fikk fra dem:

«Det er ikke noe krav om at det i Asker kommune skal være brannslange, men hver bolig skal være utstyrt med minst et godkjent slokkeutstyr.

Kravet er som beskrevet i Forskrift om brannforebygging § 7. Brannvarsling og manuelt slokkeutstyr i bolig og fritidsbolig.

Eieren skal sørge for at boliger og fritidsboliger er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr som kan brukes i alle rom:

a) formfast brannslange med innvendig diameter på minst 10 mm fast tilkoblet vannforsyningsnett (må være så lang at den rekker til alle rom)

b) pulverapparat på minst 6 kg med ABC-pulver

c) skum- eller vannapparat på minst 9 liter

d) skum- eller vannapparat på minst 6 liter med effektivitetsklasse på minst 21A

e) annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende slokkekapasitet.

https://www.dsb.no/lover/brannvern-brannvesen-nodnett/veiledning-til-forskrift/veiledning-til-forskrift-om-brannforebygging/

Det er en fordel å teste brannslangen for å se om den virker, at kran lar seg åpne og at slangen ikke er lekk. Dette kan gjøres ved at du tar den med deg inn på badet eller ut på balkong/have. Samtidig vil man da også gjøre seg kjent med hvordan slangen virker.

Alle produkter som skal dekke minstekravene til utstyr for varsling og slokking av brann, skal være godkjent i samsvar med offentlige krav. Alt slokkeutstyr skal være CE-merket, og dessuten være merket med hvilke typer branner de egner seg til å slokke.»

Styret vil med dette minne beboerne i Vinterkroken på at de må sjekke brann utstyret sitt, også røykvarslerne.

Rensing av tak og takrenner:

Med tanke på at det skal males i år så har vi blitt anbefalt å rense takstein samt takrenner før oppstarten av malingen. Dette fordi vi er nødt til å rense takene i vinterkroken da det gror en del på dem. Det er ikke er noe vits i å rense takrennene hele tiden når det allikevel er masse på taket som renner ned i takrennene og tetter til igjen etter rensing av rennene. Så i stedet for å ta en del av problemet og ikke hele, så har vi bestemt oss for å gjøre noe med det i år. Vi ber dere derfor ikke starte med husvask eller maling før arbeiderne er ferdig med dette arbeidet. Slik blir det da gjort i riktig rekkefølge. De vil starte med dette arbeidet den, 08.05.2017, de starter øverst i Vinterkroken og jobber seg nedover. Dette arbeidet tar cirka 2 uker. Vil med dette be dere fjerne biler, dekke til eller fjerne hagemøbler samt å lukke dører og vinduer når de skal jobbe hos dere. Vanskelig for oss å si akkurat når de er hvor, så følg litt med slik at du kan ordne dette hos deg når de nærmer seg.
Dette for å unngå møkk og skader på disse gjenstandene

PROSJEKT MALING:

Vi står ved lekeplassen mandag 15.mai og tirsdag 16.mai fra 18-20 for å levere ut maling til beboerne. Vi vil allikevel minne om at det fortsatt er ganske kaldt på kveldene og at man ser an værmeldingene både natt og dag før man setter i gang med prosjektet. Dette for å få et best mulig

resultat. Som sagt ønsker vi også at dere venter til tak og takrenner har blitt renset før dere starter.

Når det gjelder husvask så er det viktig at dere prater med nabo og hvis du har noen over eller under deg, dette for å koordinere vaskingen. Med dette kan vi unngå at den nede vasker før den oppe og at man derfor kanskje må gjøre jobben 2 ganger. Så avtal med dine nærmeste naboer før dere setter i gang. Styret har funnet ut at det er vanskelig å sette noen dato på dette annet enn at hele male jobben skal være ferdig til den 27. august 2017.

Lekeplassen:

Som dere alle har fått med dere har vi fått byttet ut sanden på lekeplassen med bark. Dette fordi det var et evig problem at den ble brukt som katte-do. Vi har måttet rake og rense den hver dugnad noe vi nå vil slippe samt at det ikke var veldig bra for barna at den alltid er full av kattebæsj osv.

Det vil bli satt opp en sandkasse med lokk der nede slik at de minste fortsatt har sandkassen sin. Dere foreldre må da passe på å hjelpe til med å lukke den når dere er ferdig. Vi andre kan jo også ha øynene oppe og lukke den om vi ser den ikke er i bruk og står åpen. På forhånd tusen takk for hjelpen.

Vi i styret vil beklage på det sterkeste at sanden ble raket og renset under dugnaden. Sannheten er at vi hadde ikke regnet med at de kunne starte med arbeidet så raskt. Beklager igjen, vi i styret håper de det gjelder kan tilgi oss for dette.

Det ble et langt skriv denne gangen, men nå er det mye som foregår i Vinterkroken. Tusen takk for oppmerksomheten.

MVH styret i Vinterkroken.